Ábrahám Gyermekei Keresztény Közösség - Krisztus Teste - Eger

"Értsétek meg tehát, hogy akik hisznek Istenben, azok Ábrahám igazi gyermekei." Galata 3: 7/ - A Nyitott Menny irányvonal képviselője

MEGTÉRÉSEINK TÖRTÉNETE

 

Attila:

Megtérésem a drága feleségem által történt, akit  - hiszem - az Úr vezetett hozzám, hogy üdvösséget nyerjek.

Egy egri szórakozóhelyen pillantottam meg először őt. Én még keményen világi  és abszolút materialista, ateista életet éltem. A vágyaimnak a kielégítése kötötte le az időm és energiám nagy részét. Azt gondoltam, tudom, mi az Élet: haverok, buli, Fanta!!!! De nem így volt...

Bizonyságot nyert az életünk alakulásával, hogy nem véletlenül kerültünk akkor mindketten abba a baráti közösségbe a párommal. Egymásra találásunk hónapokba telt, de a kedvesemnek már a legelső alkalommal kijelentette az Úr, hogy én leszek a férje.

Nem értette, hogy miért érez erős késztetést (nem vágyat!), hogy egy világi szórakozóhelyre menjen, de mivel már régóta járt az Úrral, hallgatott a szellemi vezetésre és nem vonta kétségbe Isten akaratát, bármennyire is furcsa (és valljuk be sok vallásos és nem élő hitű keresztény számára elfogadhatatlan) instrukciókat kapott.

Tehát ő türelmesen, és semmit az ügyön elő nem mozdítva hónapokig, csendes szemlélőként, várta a bizonyságot erre a számára is megdöbbentő próféciára - hisz első ránézésre egyáltalán nem néztem ki és nem is viselkedtem egy álomlovagként, főleg egy hitét komolyan megélő keresztény számára. De Istennél bármi lehetséges!

A közös társaságban sokáig felületes beszélgetések, egy-két tánc jellemezte a kapcsolatunkat.

Csak egy jó mókának indult, amikor mások megtréfálásából, közelebb kerültünk egymáshoz.

Az udvarlás egy cappucino mellett kezdődött. Akkor beszéltünk önmagunkról mélyebben és tabuk nélkül,  teljesen őszintén először, elvárásokkal, rossz tulajdonságaink nyílt felvállalásával együtt. Ami furcsa volt, de egyben felszabadító  is - megmentett a jövőbeni képmutatástól.

Közölte, hogy bár szimpatikus vagyok neki, de ő komoly kapcsolatban gondolkodik, és hitelve, hogy csak élő hitű (és nem vallásos) Krisztust követő embert enged közel magához, méghozzá távlatilag házasság céljából.

Tőle kapott dicséretes kazettákkal és tanítások meghallgatásával értettem meg a nézeteit, ami  csodálatos módon, ellentmondva addigi gondolkodásomnak, már nem volt ellenemre.

A zene fogott meg először, aztán többszöri hallgatásra a szövege is megérintett.

Egyre nyitottabb lettem, egyre többször beszélgettünk erről, most már az én kezdeményezésemre.

Megmutatta a Bibliát és elmagyarázta a használatát gyakorlati és szellemi téren is - persze, minden erőszak nélkül. Ő elmondta a feltételeit és rám bízta, hogy vállalom-e.

Bemutatott néhány régi keresztény barátjának és otthon házicsoportjukban már én is részt vettem  - először csak hallgatóként, szimpatizánsként.

Két hét elteltével a nejem viccből elvette a cigimet, azóta sem dohányzom - csodálatos kegyelmet kaptam Istentől, és megszabadultam e szenvedélytől. Az is segített, hogy tudtam, soha nem lenne a felesége a párom egy dohányosnak -  tudtam, kit válasszak, a cigaretta nem lehetett vetélytárs. Kétszeres motiváció is segített így.

Napról napra egyre több bizonyságot adott az Úr, hogy az életem a kezében van, nem teljesen én irányítom.

Egyre inkább hittem, hogy Isten szeret és mindig is vigyázott rám. Végig kísérte az életem minden napját. Kértem, fogadjon gyermekévé, mert éreztem, ez az az út, amin tovább kell mennem.

Ettől lesz teljes és áldott az életem. És más út nincs is a nejem szívéhez sem.

Tehát eljött az ideje, hogy én is a szívembe fogadjam Jézust, és út nyíljon ne csak a Mennybe, hanem a szívem hölgyének életébe is. Már át tudtam és akartam is adni a döntéshozó helyet Krisztusnak.

Bemerítkeztem, rá egy hónapra pedig eljegyeztem a nejemet.

Teljes lett az életem Isten csodálatos gondoskodó szeretetétől vezérelve.

 

Úgy gondolom, ennél jobb dolog nem történt velem és nem is fog.

Új életet kaptam, új szerelmet, új célokat, számomra új, mennyei Támogatót.

Köszönöm az Úrnak, hogy kiválasztott lehetek, örökké hálás leszek neki és dicsérem érte Szent Nevét.

Kívánom, hogy minél többen érezzék át,  amit én, és térjenek meg hozzá, fogadják a szívükbe, mert Vele valóban csak nyerni lehet - egy új, radikálisan más, és felfoghatatlanul BOLDOG ÉLETET!

Ennél fontosabb dolog nincs is, ami történhet veled, drága barátom.  Válaszd Te is Krisztust!

Isten áldjon!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 38
Heti: 143
Havi: 776
Össz.: 332 019

Látogatottság növelés
Oldal: Megtéréseink története
Ábrahám Gyermekei Keresztény Közösség - Krisztus Teste - Eger - © 2008 - 2018 - abrahamgyermekei.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: dicséretek szövegei - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »